OŠ "Branko Radičević" Lugavčina

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Učionica riznica

El. pošta Štampa PDF

Ideja projekta „Učionica riznica“ je očuvanje tradicije i etnološkog blaga kraja (eksponata – fotografija, spisa, odevnih i upotrebnih predmeta, običaja, priča i legendi, vokalnog stvaralaštva,....).

Na realizaciji ove ideje bili su angažovani učenici naše škole, koji su u kontinuiranim radom u okviru različitih slobodnih aktivnosti zadovoljavali svoje potrebe i konstruktivno koristili slobodno vreme. Zajedno sa svojim nastavnicima, učiteljima, roditeljima i drugim meštanima, stručnjakom Muzeja, učenici škole bilio su uključeni u rad na projektu, i tako širili svoja znanja, iskustva i veštine u čuvanju kulturnog blaga i tradicije svog kraja.

Osnovni cilj ovog projekta je bio da se unapredi kvalitet rada vannastavnih aktivnosti ( istorijska, novinarska, likovna, muzička sekcija), njihovo interdisciplinarno povezivanje i korišćenje interaktivnih metoda i realizaciji istih....

Inoviranjem kvaliteta vannstavnih aktivnosti „otvorili „smo nove pristupe i puteve za buduću realizaciju novih akcija škole i lokalne sredine.

Od ove školske godine uveden je izborni predmet „Narodna tradicija“ čiji su ciljevi, plan i program predmeta u potpunosti zadovoljeni zahvaljujući prostorom u kojoj se odvija nastava.

Ovde možete podledati Slike