OŠ "Branko Radičević" Lugavčina

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Mlađi razredi

Jesen u stilu rime i Rima

El. pošta Štampa PDF

pears Dana 25.09.2017. održan je tematski dan pod nazivom "Jesen u stilu rime i Rima" sa učenicima 3. razreda. Sprovedeno je niz aktivnosti koje kod dece razvijaju ljubav prema umetnosti. U okviru tematskog dana sve je bilo u stilu stiha i rime. Učenici su mogli da na časovima matematike, srpskog jezika, narodne tradicije i likovne kulture, radeći na zadacima povezanim sa nastavnim sadržajem, primene rimu i tog dana obrađene rimske cifre. Učenici su bili inspirisani jesenjim  motivima. Na času narodne tradicije upoznali su se sa starim zanatom pravljenje korpi i napravili divne korpice od papira. U toku likovne kulture uz pomoć svojih roditelja, koristeći plodove zlatne jeseni, izrazili su svoju kreativnost i maštu i u znaku jeseni nastali su ramovi za slike. Realizatori: Veroslava Vlastić-učitaljica i Vladanka Milošević- pedagog.

Slike

 

" Radosna susretanja"

El. pošta Štampa PDF


U okviru predfestivalskog programa „ Radosna susretanja“ zavičajni pesnici 05.10.2016.godine posetili su našu školu. Na sjajnom književnom susretu,  družili se sa učenicima koji su im poželeli toplu dobrodošlicu, a oni su nam uz zahvalnost što vide toliko mladih i nasmejanih lica na jednom mestu  na dar doneli zbirke pesama, izdanja festivala.

SLIKE

 

Pokaži šta znaš 2016

El. pošta Štampa PDF

img 20160610 134624Kako se prošle godine rodila ideja da na kraju svake školske godine organizujemo kviz učenika nižih razreda, i ove godine naša škola je bila domaćin učenicima i nastavnicima iz Vranova, Mihajlovca, Skobalja i Krnjeva. Iako je kviz bio takmičaskog karaktera, opšti je utisak da je rezultat nekako bio u drugom planu, učenici, a i nastavnici su se, pre svega, lepo družili. Takmičaskog duha ipak nije nedostajalo, učesnici su pokazali visok nivo znanja ali i spretnosti u igrama sa balonima, čašama, prostiranju veša. Pobednička ekipa, kao i druge dve, dobile su kao nagradu po jednu knjigu, dok su svi ostali učesnici dobili po jedan dečiji časopis. Naravno, mi kao dobri domaćini, mislili smo i na naše kolege, tako da su i oni dobili potvrdu na dva sata stručnog internog usavršavanja.

Očekujemo da ovaj kviz postane tradicija naše škole i da sledeće godine bude još veći broj učesnika.

SLIKE 

 

Tematski dan u našoj školi

El. pošta Štampa PDF

igrarije reci razredPre nego što smo krenuli na prolećni raspust, učenici trećeg razreda su proveli jedan neobičan dan u školi. Iako nam vreme baš i nije išlo na ruku, sve aktivnosti koje su planirane su i ostvarene.  Dečija graja i radost su pokazale da im se ovakav način rada itekako dopada i da su uvek spremni za nešto novo i drugačije. Bili su veoma nestrpljivi u isčekivanju igara. Takmičarskog duha nije nedostajalo.

Kako je ta sreda, 27.04.2016. planirana i kao dan otvorenih vrata, pridružili su se i roditelji koji su na početku bili malo uzdržani, a onda su se aktivno uključili u sve aktivnosti zajedno sa učenicima. Posebnu draž dali su učenici koji su bodrili i navijali za svoje roditelje.

Svi su bili prepuni divnih utisaka. Evaluacija dana pokazala je da učenici nisu mogli da se odluče koja im se igra najviše svidela, tako da im konačni skor koje odeljenje je bilo uspešnije i nije bio bitan. 

SLIKE

 

Svetosavski kviz nižih razreda 2016

El. pošta Štampa PDF

kviz 2015I оvа gоdinа niје sе rаzlikоvаlа оd prеthоdnih. Svi su nеstrplјivо čеkаli, vеć trаdiciоnаlni kviz pоvоdоm Svеtоg Sаvе. Аtmоsfеrа је bilа tаkmičаrskа. Učеsnici sа mаlо trеmе, а publikа sprеmnа dа аplаuzоm nаgrаdi svаki tаčаn оdgоvоr. Pitаnjа su sе оdnоsilа, prе svеgа, nа živоt i dеlо nаšеg prоsvеtitеlја, аli i iz svih оstаlih prеdmеtа. Таkmičаri su pоkаzаli zаvidаn nivо znаnjа. Svi učеsnici su dоbili prigоdnе pоklоnе, а pоbеdničkа еkipа i pо knjigu mоnоgrаfiје nаšе škоlе.

SLIKE

 
Strana 1 od 4