OŠ "Branko Radičević" Lugavčina

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Mlađi razredi

Škola je mesto gde se svi osećamo dobro

El. pošta Štampa PDF

U sredu, 6. 12. 2017. godine u odeljenju I1 održana je radionica na temu „Škola kao mesto gde se svi osećamo lepo“.

Radionici su prisustvovali učenici, roditelji, stručni saradnik škole i učiteljica. Ovom susretu odazavao se veliki broj roditelja, te su očekivanja da će ova radionica biti delotvorna i da će dati rezultate u pogledu tema koje su bile obrađene.

Cilj ove radionice je približavanje stavova učenika, roditelja i škole, kao i upoznavanje roditelja sa pravima i obavezama sve tri interesne grupe i davanje predloga rešenja.

Roditelji su bili podeljeni u tri grupe. Jedna grupa je imala temu „Čistoća je pola zdravlja“, druga „Prava i obaveze učenika, roditelja i nastavnika“, a treća grupa „Sve je bolje milo, a ne silom“.

Svi akteri ove radionice su izneli svoj stav na određenu temu. Evaluacije od strane roditelja je pokazala da su oni itekako raspoloženi za saradnju, da žele da se uključe i daju svoj doprinos. Ono što su su još evaluacije pokazale je to da su oni zainteresovani za organizaciju radionica i na neke druge teme.

Učenici su iskazali svoje utiske onako kako je to prihvatljivo njihovom uzrastu. Pokazali su da im se sviđao način rada i da žele da i dalje rade sa roditeljima na različitim temama.

Slike

 

Ugledni čas iz matematike

El. pošta Štampa PDF

Ugledni čas iz matematike-Redni brojevi (Biljana Todorović)

 

Jesen u stilu rime i Rima

El. pošta Štampa PDF

pears Dana 25.09.2017. održan je tematski dan pod nazivom "Jesen u stilu rime i Rima" sa učenicima 3. razreda. Sprovedeno je niz aktivnosti koje kod dece razvijaju ljubav prema umetnosti. U okviru tematskog dana sve je bilo u stilu stiha i rime. Učenici su mogli da na časovima matematike, srpskog jezika, narodne tradicije i likovne kulture, radeći na zadacima povezanim sa nastavnim sadržajem, primene rimu i tog dana obrađene rimske cifre. Učenici su bili inspirisani jesenjim  motivima. Na času narodne tradicije upoznali su se sa starim zanatom pravljenje korpi i napravili divne korpice od papira. U toku likovne kulture uz pomoć svojih roditelja, koristeći plodove zlatne jeseni, izrazili su svoju kreativnost i maštu i u znaku jeseni nastali su ramovi za slike. Realizatori: Veroslava Vlastić-učitaljica i Vladanka Milošević- pedagog.

Slike

 

" Radosna susretanja"

El. pošta Štampa PDF


U okviru predfestivalskog programa „ Radosna susretanja“ zavičajni pesnici 05.10.2016.godine posetili su našu školu. Na sjajnom književnom susretu,  družili se sa učenicima koji su im poželeli toplu dobrodošlicu, a oni su nam uz zahvalnost što vide toliko mladih i nasmejanih lica na jednom mestu  na dar doneli zbirke pesama, izdanja festivala.

SLIKE

 

Pokaži šta znaš 2016

El. pošta Štampa PDF

img 20160610 134624Kako se prošle godine rodila ideja da na kraju svake školske godine organizujemo kviz učenika nižih razreda, i ove godine naša škola je bila domaćin učenicima i nastavnicima iz Vranova, Mihajlovca, Skobalja i Krnjeva. Iako je kviz bio takmičaskog karaktera, opšti je utisak da je rezultat nekako bio u drugom planu, učenici, a i nastavnici su se, pre svega, lepo družili. Takmičaskog duha ipak nije nedostajalo, učesnici su pokazali visok nivo znanja ali i spretnosti u igrama sa balonima, čašama, prostiranju veša. Pobednička ekipa, kao i druge dve, dobile su kao nagradu po jednu knjigu, dok su svi ostali učesnici dobili po jedan dečiji časopis. Naravno, mi kao dobri domaćini, mislili smo i na naše kolege, tako da su i oni dobili potvrdu na dva sata stručnog internog usavršavanja.

Očekujemo da ovaj kviz postane tradicija naše škole i da sledeće godine bude još veći broj učesnika.

SLIKE 

 
Strana 1 od 5