OŠ "Branko Radičević" Lugavčina

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Realni susreti 2015

El. pošta Štampa PDF

dis prof orijU okviru programa profesionalne orijentacije, u ponedeljak 23.02. 2015., učenici osmog razreda su i ove godine posetili  firmu DIS iz Krnjeva. Osoblje kompanije „DIS“ ljubazno i uz mnogo razumevanja povelo je učenike i nastavnike naše škole u oblazak firme. Na samom ulasku u firmu primili su predstavnici menadžmenta koji su predstavili svoju firmu, delatnost kojom se bave, broj radnika, kapacitete, kao i plan obilaska firme. Posle toga su učenici obišli prostor u kome se skladišti roba, upoznali se načinom skladištenja i čuvanja robe, kao i o čemu sve pri tome treba voditi računa, kako se odvajaju namirnice, kako im se kontroliše rok trajanja, koji sve uslovi treba da budu ispunjeni za čuvanje hrene.

SLIKE

Učenici su zatim posetili prostor u kome radnici ručavaju, gde su dobili sendviče i sokove.

Zatim su obišli odelјenje u kome se vrše kalkulacije i gde im je bila predstavlјena ta vrsta posla. Tu su bili upoznati ne samo sa tim koja škola je za tu vrstu posla potrebna, nego i sa tim koja će se znanja u budućnosti za tu vrstu posla tražiti, i kako se menjaju zahtevi sa vremenom za određene poslove.

Učenici su imali prilike i da se upoznaju sa IT centrom firme, koji je jedan od najsavremenijih u našoj zemlјi, kao i sa tim koji su to obrazovni profili koji su firmi potrebni.

Radnici DIS su odvojili dosta vreme za naše učenike, i cela poseta je bila vrlo osmišlјena i dobro isplanirana, i mi se i ovom prilikom zahvalјujemo DIS-u  na energiji koju je uložio da bi ova naša radionica bila toliko dobra.