OŠ "Branko Radičević" Lugavčina

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Profesionalna orijentacija

Zamena uloga u školi

El. pošta Štampa PDF

13.03.2017.- predivan dan za nastavnike i učenike. Nastavnici su se vratili u detinjstvo i ponovo seli u klupe, a učenici ozbiljni, ponosni iz zbornice krenuli kao nastavnik srpskog, fizičkog, tehničkog, francuskog, muzičkog, biologije, direktor, pedagog ili sekretar. Videli smo lepe časove, razmenili iskustva, upoznali se na drugačiji način.

Slike

 

Profesionalna orjentacija

El. pošta Štampa PDF


 03.03.2017. je održana radionica u VIII razredu na času građansko vaspitanje. Cilj radionice je profesionalna orjentacija učenika VIII razreda. Učenici završnih razreda se kroz radionice sa decom na zabavan način uvode u svet rada.

 Slike

 

Zamena uloga u školi

El. pošta Štampa PDF

zamena ulogaJoš jedan neverovatno zanimljiv dan u našoj školi. Kao deo programa profesionalne orijentacije danas su iz zbornice vrlo ozbiljno na časove krenuli učenici. Da bi dobili pravu ili bar potpuniju sliku o zanimanjima kojima se mi u školi bavimo pružena im je prilika da se u istima isprbaju. Kako je to biti na drugoj strani, u " tuđim cipelama", nastavnik matematike, srpskog, fizičkog, francuskog jezika, pedagog, direktor ili sekretar, ali i kako je to ponovo biti učenik, danas smo svi probali. Videli smo lepe časove, razmenili iskustva, upoznali na drugačiji način. Svi smo danas na neki način razvili osećaj tolerancije i međusobnog poštovanja, razvili svest o odgovornosti svakog člana našeg društva. Naši učenici su ponovo pokazali koliko su dobri u onome što rade i učinili nas ponosnim.

SLIKE

 

Realni susreti 2016

El. pošta Štampa PDF

images susreti 2016April mesec je i ove godine rezervisan za Realne susrete u kojoj su nam roditelјi naših đaka, bivši učenici naše škole i prijatelji škole govorili o svojim profesijama.

Ove godine svoje profesije ponosno su predstavile učiteljica naše škole Biljana Todorović, vaspitačice PU" Naša Radost" iz Smedereva Daca i Marina. Pored ovih dama o tome koje su predispozicije potrebne za posao, koje škole je potrebno završiti, i koliko ljubavi treba da se uloži govorili su nam i programer, laborant, školski policajci, farmaceut.... 

Radionica je bila izuzetno dobro prihvaćena od strane učenika, a gosti, svako u svojoj oblasti veoma zanimlјivi i puni informacija.

Tim za profesionalnu orijentaciju se zahvalјuje gostima na uloženom trudu i vremenu.    

SLIKE

 

Rаdiоnicа – Sаmоspоznаја – tо sаm ја

El. pošta Štampa PDF


U ОŠ „ Brаnkо Rаdičеvić“ u Lugаvčini, u pеtаk, 12. dеcеmbrа оdržаnа је rаdiоnicа iz оblаsti prоfеsiоnаlnе оriјеntаciје Sаmоspоznаја – tо sаm ја sа učеnicimа оsmоg rаzrеdа. Učеnici su imаli priliku dа stеknu iskustvо i sаvlаdајu оsnоvnе vеštinе јаvnоg nаstupа, kоје su јеdаn оd prеduslоvа zа vеćinu аktuеlnih prоfеsiја. Оsmаci su nаdоmаk pоslеdnjеg pоlugоdištа оsnоvnе škоlе rаdо zаuzеli pоziciје prоfеsiоnаlаcа u rаzličitim оblаstimа.

Vоditеlј rаdiоnicе: Ivаnа Stеvоvić, nаstаvnicа srpskоg јеzikа.

SLIKE

 

Realni susreti 2015

El. pošta Štampa PDF

dis prof orijU okviru programa profesionalne orijentacije, u ponedeljak 23.02. 2015., učenici osmog razreda su i ove godine posetili  firmu DIS iz Krnjeva. Osoblje kompanije „DIS“ ljubazno i uz mnogo razumevanja povelo je učenike i nastavnike naše škole u oblazak firme. Na samom ulasku u firmu primili su predstavnici menadžmenta koji su predstavili svoju firmu, delatnost kojom se bave, broj radnika, kapacitete, kao i plan obilaska firme. Posle toga su učenici obišli prostor u kome se skladišti roba, upoznali se načinom skladištenja i čuvanja robe, kao i o čemu sve pri tome treba voditi računa, kako se odvajaju namirnice, kako im se kontroliše rok trajanja, koji sve uslovi treba da budu ispunjeni za čuvanje hrene.

SLIKE

Opširnije...
 
Strana 1 od 4