OŠ "Branko Radičević" Lugavčina

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Novinarski kutak

El. pošta Štampa PDF

 

Od ove školske godine u našoj školi postoji novinarska sekcija. Za početak su uključeni učenici četvrtog razreda, ali naša vrata su otvorena za sve one učenike koji imaju nešto da kažu. Učenici istražuju, beleže, snimaju, pišu izveštaje i razne druge tekstove na dogovorene teme, a zatim na sastancima naše redakcije čitamo te radove, po potrebi ih korigujemo i spremamo za štampu. Pošto smo u svemu ovome još pomalo neiskusni, ali orni za rad i druženje, nismo birali glavnog i odgovornog urednika. Svi novinari su ujedno i urednici fotografije, grafički asistenti, tehnički urednici, urednici ozbiljnih i neozbiljnih rubrika.


 

 Članovi sekcije su Gordana Popović, Aleksandra Miljković, Aleksandra Stepić, Aleksandra Petrović, Lazar Milanović, Jovan Stefanović, Đorđe Ignjatović, Mihajlo Đorđevivić, Mirjana Stokić, Anđelka Pavlović, Katarina Obradović. Na sastancima redakcije učimo kako se piše tekst, kako se opisuje vest, kako se izdvaja bitno od nebitnog, učimo kako da razlikujemo informacije od glasina. Ali, sve to radimo uz šalu, smeh, otvoreni dijalog i druženje. Na otvaranju našeg prvog broja počastili smo se grickalicama i sokićima. Mada, naše druženje ume da traje satima tako da smo se dogovorili da ćemo imati i gricklice-pauzu :)

                     Do sada smo uradili dva izdanja zidnih novina, a u pripremi je i treće izdanje, samo da prođu pismeni i kontrolni zadaci :)