OŠ "Branko Radičević" Lugavčina

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Fabrika lepih reči

El. pošta Štampa PDF

imagesOktobar je mesec knjige, međutim u našoj školi „OŠ BRANKO RADIČEVIĆ“ Lugavčina, lјubav prema čitanju i knjigama se neguje svakog meseca.

U ponedelјak, 2.12.2013. godine, popodne je bilo posvećeno prikuplјanju književnog fonda za školsku biblioteku. Najlakše je tražiti od lokalne samouprave novčana sredstva za sve ono što školi nedostaje. Ipak, postoje i drugi načini da se prikupe sredstva za, na primer, školsku biblioteku. Nekolicina entuzijasta i par zainteresovanih kolega rešilo je da napravi priredbu u kojoj će roditelјi i staratelјi uživati, a školska biblioteka od toga imati korist. Naime, priredba je za temu imala kako se proizvodi i neguje lepa reč, a ulaznica je bila knjiga ili slkikovnica koju su gledaoci donirali školi. U akciji su učestvovali radnici predškolske ustanove „Naša radost“, Smederevo, muzičke škole „Kosta Manojlović“, Smederevo i škole „Branko Radičević“,  Lugavčina.

SLIKE

Na samom početku događaja pozdravlјen je Jelić Đorđe, učenik IV/2,  koji je ove godine dobio nagradu za čitalački dnevnik (tradicionalna akcija koju organizuje Narodna biblioteka grada Smedereva)., Tanja Cvetković, učitelјica mladog dobitnika i Bora Milošević, direktor škole, su mu uručili nagradu i tako otvorili priredbu.  Sve sekcije koje vredno rade od početka školske godine imale su par minuta da u najbolјem svetlu predstave sve ono što naša škola neguje. Bilo je tu i plesa i smeha i ozbilјne glume i autorskih poema i proze, pesama na stranim jezicima,  kao i klasičnih kompozicija. Učenici, članovi učeničkog parlamenta su sakuplјali ulaznice, a učenici osmog razreda su bili obezbeđenje i vodili računa da se gledaoci smeste i u miru pogledaju priredbu. Bibliotečki fond je poprilično obogaćen, ali smo dobili i ideje za sledeći „projekat“.