OŠ "Branko Radičević" Lugavčina

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Priredbe

"Fenomeni" u Regionalnom centru

El. pošta Štampa PDF

dsc 1217U nedelju 15. juna je u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo Podružnica Društva za srpski jezik i književnost Srbije za Podunavski okrug organizovala svečani skup „U slavu srpskog jezika i književnosti“ povodom završetka ovogodišnjeg ciklusa takmičenja iz književnosti i takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture. Tom prilikom Podružnica je diplomama i knjigama nagradila oko 120 učenika i profesora koji su ostvarili značajne rezultate na okružnim i republičkim takmičenjima.

Svečani skup svojim nastupom ulepšale su i učenice Muzičke škole „Kosta Manojlović“ u Smederevu, kao i članovi dramske sekcije Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Lugavčine koji su izveli svoju predstavu, satiričnu komediju «Fenomeni», rađenu u režiji Ane Hranisavljević, nastavnice srpskog jezika i Jasmine Vučković, nastavnice francuskog jezika.

 Kompletnu predstavu možete pogledati OVDE

 SLIKE

 

Kraći prikaz pozorišnog festivala učenika osnovnih škola „Teatar od snova“

El. pošta Štampa PDF

img 2945U Lugavčini je danas, 15. aprila 2014. godine, u prostorijama OŠ „Branko Radičević“, održana peta po redu tradicionalna pozorišna manifestacija „Teatar od snova“. I ove godine na našoj pozornici od snova i dečje mašte svoje glumačke performanse izvelo je više osnovnih škola, koje su svoje scenske postavke, na naše neizmerno zadovolјstvo, podarile i izvele pred mnogobrojnom publikom koja iz godine u godinu podržava našu ideju i želјu da se kreativni osnovci, predvođeni nastavnicima entuzijastima, okupe na jednom mestu i pokažu u punom svetlu razigranost i kreativnost. Umeće i glumačku veštinu, kao i talentovanost, nadareni učenici, možda mlade glumačke nade koje teže afirmaciji, predočili su svim prisutnim gostima izvanredne predstave po utvrđenom redosledu.

SLIKE

Opširnije...
 

Sveti Sava

El. pošta Štampa PDF

sveti sava 234Svečano i lepo! 27.01.2014. godine proslavljena je školska slava SVETI SAVA! Svake godine na njegov dan, sakupimo naše đake i prigodnom i poučnom priredbom, prisetimo se njegovih mudrih misli i damo skroman doprinos ovoj velikoj ideji....Sečenjem slavskog kolača i tradicionalnim deljenjem paketića našim učenicima, svake godine uveličavamo ovaj divan dan i time obeležavamo početak svetosavske nedelje, u okviru koje će se održati kviz predmetne i razredne nastve.

SREĆNU SLAVU ŽELI VAM KOLEKTIV ŠKOLE!!!

FOTOGRAFIJE

 

Fabrika lepih reči

El. pošta Štampa PDF

imagesOktobar je mesec knjige, međutim u našoj školi „OŠ BRANKO RADIČEVIĆ“ Lugavčina, lјubav prema čitanju i knjigama se neguje svakog meseca.

U ponedelјak, 2.12.2013. godine, popodne je bilo posvećeno prikuplјanju književnog fonda za školsku biblioteku. Najlakše je tražiti od lokalne samouprave novčana sredstva za sve ono što školi nedostaje. Ipak, postoje i drugi načini da se prikupe sredstva za, na primer, školsku biblioteku. Nekolicina entuzijasta i par zainteresovanih kolega rešilo je da napravi priredbu u kojoj će roditelјi i staratelјi uživati, a školska biblioteka od toga imati korist. Naime, priredba je za temu imala kako se proizvodi i neguje lepa reč, a ulaznica je bila knjiga ili slkikovnica koju su gledaoci donirali školi. U akciji su učestvovali radnici predškolske ustanove „Naša radost“, Smederevo, muzičke škole „Kosta Manojlović“, Smederevo i škole „Branko Radičević“,  Lugavčina.

SLIKE

Opširnije...
 

Hajde da glumimo

El. pošta Štampa PDF

 pehar  I ove godine je krajem aprila održan pozorišni festival „Teatar od snova“. Domaćin, kao i višegodišnji organizator ove manifestacije, bila je naša škola OŠ „BRANKO RADIČEVIĆ“ Lugavčina. Iako je ove godine došlo do smanjenja budžeta za festival, škola je uspela da organizuje fantastičan dan za sve učesnike. Takmičile su se sledeće škole:

ovde možete da pogledate SLIKE

Opširnije...