OŠ "Branko Radičević" Lugavčina

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Dnevnik aktivnosti

Подршка за реализацију здравственопромотивних активности поводом спровођења вакцинације деце вакцином против хуманог папилома вируса током школске 2022/23.године

El. pošta Štampa PDF

Уз подршку Министарства здравља, Министарства просвете и Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" покренута је јавноздравствена кампања "Заједно против рака грлића материце- ХПВ НЕ" у оквиру којих је планирана реализација здравственопромотивних активности пре свега едукације родитеља и старатеља о значају, ефикасности и безбедности ХПВ вакцине у оновним и средњим школама. 

У прилогу се налази брошура намењена родитељима. Уколико родитељи искажу заинтересованост да вакцинишу своје дете неопходно је да своје контакт податке доставе одељенском старешини, а након тога ће школа њихове податне доставити надлежној служби за здравствену заштиту деце.

Водич за родитеље

 

Обавештење за ученике и родитеље

El. pošta Štampa PDF
Поштовани родитељи и ученици,
завршио се још један летњи распуст и време је да се вратимо у школске клупе!
Школска година почиње у четвртак, 01.09.2022.године.
Ученици од 1-4. разреда су друга смена- од 13.10 часова.
Ученици од 5-8.разреда су прва смена- од 07.45 часова.
Ученике првог разреда дочекаће учитељица Тања Цветковић у 12.30 часова у трпезарији школе.
Ученичка кухиња почиње са радом од 05.09.2022.године.
 
Свим ученицима, наставном и ненаставном особљу желимо срећан почетак нове школске године и много успеха у учењу и раду!
 

Наставна посета ученика Музеју града Смедерева, Историјском архиву и Народној библиотеци

El. pošta Štampa PDF

Наставна посета ученика Основне школе „Бранко Радичевић“ из Лугавчине Музеју града Смедерева, Историјском архиву и Народној библиотеци

 

У петак, 10. јуна 2022. године, ученици шестог и седмог разреда су у оквиру својих школских активности и у пратњи предметних наставника Историје и Српског језика, као и директора школе, посетили: Музеј, Историјски архив и Народну библиотеку у Смедереву.

Мирослав Лазић, кустос музеја, повео нас је у обилазак сталне поставке, изложбе и лапидаријума.

Ученици су могли  да виде занимљиве експонате из средњег века, основну изложбену поставку под називом Смедеревска тврђава – од престонице до споменика културе и изложбу Од грожђа до гвожђа.

Након музеја ученици су обишли Историјски архив града Смедерева и Народну библиотеку Смедерево.

 

Директорка Архива др Данијела Милошевић, архивиста Неда Мирић и архивска помоћница Маја Илић су интерактивним приступом и теоријским предавањима о Архивима, архивској грађи и архивским фондовима, ученицима приближиле рад Архива и објасниле њихов значај за грађане и научнике. Тако су се ученици упознали са једним сегментом рада установе, као што је чување, обрада и презентовање културних добара, a погледали су и изложбу Милан С. Јовановић.

Након тога, ученици су упловили у свет књига и упознали се са начином рада библиотекара, начином приступа библиотеци и књижевном фонду.

Имали су част и привилегију да погледају и држе у рукама старе и ретке књиге које се чувају у Народној библиотеци, а датирају још из 14. и 15. века.

 

Директорка Градске библиотеке у Смедереву, Марина Лазовић, повела je ученике у обилазак просторија Народне библиотеке. Ученици су посетили: Позајмно одељење, Одељење стране књиге, Одељење стручне књиге и Дечје одељење.

Овом посетом ученици су имали прилику да се упознају са установама културе и историјским споменицима града Смедерева.

Фотографије ученика

 

12.Фестивал драмског стваралаштва "Театар од снова" 2022.

El. pošta Štampa PDF
Завршен је 12. фестивал драмског стваралаштва "Театар од снова". Жири је ове године имао тежак задатак у оцењивању представа с обзиром да је свака представа показала квалитет.
Чланови жирија су:
-Владислав Нешић-редитељ у позоришту "Патос" из Смедерева;
-Милорад Михаиловић-руководилац драмског студија КУД "Абрашевић" из Смедеревске Паланке;
-Марко Пантовић-глумац у позоришту "Масука" из Велике Плане.
Оно што је обележило овогодишњи фестивал и чему се тежило при оцењивању квалитета представа су следећи параметри:
-тематика прилагођена узрасту;
-раздрагана и ослобођена позоришна игра;
-препознатљивост костима
-ангажовање деце у стварању представе као целине.
Према одлуци жирија
Прву награду освојила је ОШ "Олга Милошевић" из Смедеревске Паланке за представу "Чаробна башта" која у себи има све позоришне елементе и која је задовољила параметре на највишем нивоу.
Другу награду освојила је ОШ "Доситеј Обрадовић" из Вранова за представу "Уображенко и Звездана" у којој добар избор текста на начин прилагођен узрасту одлично комуницира са публиком.
Трећу награду освојила је ОШ "Вук Караџић" из Крњева за представу "Орфеј и Еуридика" која се бавила деконструкцијом митова на деци прилагођен начин.
Захваљујемо се школама учесницама на квалитетном програму и колегама које су марљиво радиле и осмислиле сваки детаљ представе и сцене.
Честитамо свим ученицима и наставницима на изванредним представама, енергији и ентузијазму.
Честитамо нашим ученицима и наставницама Јасмини Вучковић и Данијели Стокић на труду и залагању. Захваљујемо се члановима Ученичког парламента, наставном и ненаставном особљу који су учествовали у организацији и реализацији фестивала.
 
 
 
 

12. Фестивал драмског стваралаштва "Театар од снова" 2022.

El. pošta Štampa PDF

12. Фестивал драмског стваралаштва "Театар од снова"

plakat Дванаести по реду фестивал драмског стваралаштва "Театар од снова" оджаће се 09. и 10. маја 2022. године у Дому културе у Лугавчини са почетком у 10.00 часова.

 Позивамо све ученике, родитеље и мештане Лугавчине да посете фестивал и погледају брилијантне идеје, глумачка остварења и буду сведоци дечје маште, стваралаштва и иновативности. 

 Ове године на фестивалу учествоваће 8 представа, а стручни жири доделиће награде за најбољу представу, најоригиналније сценско извођење, најбољи визуелни утисак и за најбоље глумачко остварење.

 У наставку можете погледати програм фестивала и подржати дечју креативност и машту.

 Очекујемо вас!

 

Програм фестивала-09.05.2022.

Програм фестивала-10.05.2022.

Жири

 

 

 

Златно словце 2022

El. pošta Štampa PDF

53. Међународни фестивал поезије Смедеревска песничка јесен расписује конкурс за награду ЗЛАТНО СЛОВЦЕ

за ученике млађих разреда основних школа са териротије града Смедерева

Конкурс ЗЛАТНО СЛОВЦЕ 2022

 
Strana 1 od 17